Ludwig 7 månader

Då har lilla trollet hunnit bli hela sju månader gammal!  
 
Två månader sen jag skrev om vad som händer i Ludwigs liv just nu, så det kändes som det var dags för en uppdatering. Våran lilla gladfis är fortfarande en väldigt tillfreds kille med allt som han tar sig för. Det finns självklart bättre & sämre dagar, men överlag så är han väldigt nöjd med allt. Eller ja, så länge vi inte försöker krypträna, ligga på mage eller andra dumma påhitt. Han försöker hänga på sin storebror så gott det går, helst i sin gåvagn som kan rulla fort bakom brorsan! 
 
Just nu i hans liv händer lite av det här.  
Rullar från mage till rygg och tvärtom. Men bara om han är illa tvungen. Och under höga protester.
Han HATAR att klä på sig. Naken är bäst.
Han sitter stadigt och tar för det mesta emot sig om han tappar balansen.
Han snurrar runt i en cirkel om han ligger på mage. 
Att springa i gåstolen är bäst!
Försöker att krypa, men blir frustrerad av att inte kunna.
Vill stå och hålla i kanter, så han kan ha koll på allt runtikring. Typ soffkanten.
Äter (äntligen) enligt hans egna lilla matschema med fasta rutiner.
 
 
Man ska inte jämföra barn, men man gör det automatiskt. Alla barn är ju egna individer och utvecklas på sitt egna sätt. Jag vet. Men man jämför i alla fall och våra barn är ganska jämnstora när de var i samma ålder, däremot var Caspian mycket tidigare än Ludwig med sin motorik. Ludwig är nöjd med att sitta där han sitter och tycker det är förträffligt bra att kunna sitta och sträcka sig efter de saker han vill ha. Varför krypa när hela omgivningen är en levande biograf? För att inte tala om allt som storebror visar upp för herr liten.. 
 
Men det kommer väl så småningom det med och gör det inte de så gör det inte det. Däremot äter han ganska bra nu och har bra rutiner kring mat med tider, maten och mängden. Han avskyr välling och blir inte alls ett vällingbarn som sin bror (om han inte ändrar sig), däremot ser en dag ut ungefär så här för honom. 
 
Kl. 08.30 -  Frukost, gröt + fruktpure, vatten & smörgås
Kl. 10.30 - Förmiddagsvila, mellan 1-2 timmar
Kl. 12-13 - Lunch, 1/2 burkmat (ca 1 dl), vatten, rån och lika mycket efterrätt (frukt)
Kl. 15.00 - Middagsvila, mellan 1-2 timmar
Kl. 16.30 - Middag, 1/2 burkmat, vatten och fruktpure. Precis som lunch.
Kl.18.30 - Kvällsmat, Gröt + fruktpure, rån och vatten.
Vilar ibland 20-30 min efter kvällsmaten
Kl. 20-21 - 240 ml ersättning innan natten
Äter 1-2 mål under natten, tidig morgon. Oftast runt 03 och 06. 
 
Alla dagar ser givetvis inte ut så här, men på ett ungefär. Vissa dagar kanske det inte alls äts mycket av vanlig mat och bara ersättning. Vissa nätter vaknar han fortfarande 67 gånger för att äta och vissa få nätter 1 gång. Men dagarna är ganska lika varann. Han sover inte hela nätter. Han har *peppar peppar* sovit bättre de senaste 2 veckorna med 1-2 uppvak mellan 21-08 vilket känns rimligt. Hoppas att det kan fortsätta i samma bana. Hans öga krånglar igen. BVC hävdar att man inte opererar och vidgar tårkanalerna längre. Inte innan ett års ålder. Däremot ska hans öga inte ta skada av alla infektioner/inflammationer. Det var ju bra. 
 
Känns som att många lämnar bort sina barn titt som tätt. Vi gör det inte. Han ska för första gången i sitt liv sova borta en helg i mars när vi firar ett år som gifta. Båda pojkarna ska till mina föräldrar fre-sön. 
Var förövrigt och vägde knodden idag och han vägde in på 9249 gram och 70,5 cm. Alldeles lagom stor! :) 
Nästa uppdatering blir när han är 9 månader. 
/ Frida
Visa fler inlägg